Være iværksætter

Department of Labor forudsiger, at #1 arbejdsgiveren i 2010 vil være “selv.” En nylig Internet poll af de 25-44 årige afslørede, at 90% af dem håbede at eje deres egen virksomhed. En undersøgelse foretaget af Ernst & unge fandt, at 75% af indflydelsesrige amerikanerne tror at iværksætteri bliver den definerende tendens i det 21. Nogle af de faktorer, der har tilskrives stigningen i den moderne dag iværksætterånd er adgang til teknologi, en global økonomi og virksomhedernes stagnation.

Mange arbejdstagere oplever følelser af utilfredshed, som sandsynligvis skyldes Databasekonvertering, nedskæringer og højre-dimensionering af selskaber. Men uanset årsagen, moderne arbejdstagere ønsker at have mere kontrol over det arbejde, de udfører. Og de vil arbejde, der er meningsfuldt og vigtigt for dem. Nu er et godt tidspunkt at blive din egen chef. Faktisk, antallet af amerikanere, der kører deres egne virksomheder fortsat vil vokse, efterhånden som vi bevæger os længere ind i det nye årtusinde. Som arbejdstagernes værdier ændrer sig, og folk vil have mere tid til at gøre de ting, de elsker med dem de elsker, har beskæftigelse, der giver mulighed for en større balance i deres liv er afgørende for nutidens arbejdstager.

Faktisk er det ligefrem uamerikansk ikke at tro på principperne om iværksætterkultur. Vi startede arbejdet på familiens gård eller i den familieejede købmand (eller andre små virksomheder), men som vores land blev mere industrialiseret, familier blev revet fra hinanden. Vi var nødt til at gå, hvor arbejdet var. Vi forlod vores hjem og hometowns og vovede sig ind i de store byer. Store virksomheder, brancher og selskaber dukkede op over hele landet, og vi blev afhængige af dem til at tage sig af os. I dag, med fremkomsten af computeren, vi behøver ikke at forlade hjem at drive forretning. Det befrier os op til at koncentrere sig om “business livets” igen.

Den nye verden af arbejde opfordrer den entrepreneurielle tankegang, idet vi skal lære at bruge vores fantasi for at drømme nye ideer, udfordring antagelser og trossystemer at finde en bedre måde, og bryde igennem slidte tænker at skabe nye og innovative produkter og tjenesteydelser. Denne måde at tænke er nyttigt om du arbejder for dig selv eller en anden. En iværksætter kan defineres som enhver, der forpligter sig til en kommerciel risiko for fortjeneste og/eller tackler nye udfordringer. De er forandringsagenter i samfundet, fordi de ser et problem og ønsker at finde en måde at løse det. De tror på at være selvhjulpne og tager handling at bedre deres samfund. Robert Schwartz’s definition: “en iværksætter er hovedsagelig en visualizer og actualizer. Han kan visualisere noget, og når han visualiserer det, han ser præcis, hvordan at gøre det ske.”

Succesfulde iværksættere er klar over, at hvis det skal blive en realitet, de er dem til at gøre det ske. En iværksætter er en person, der er i stand til konstant at genopfinde sig selv, og til at genoverveje et helt projekt (og eventuelt starte forfra) hvis han finder, at noget ikke er rigtigt. Således, en person, der har visioner, fleksibilitet og en risikovillighed natur billetpriser meget godt i selvstændig virksomhed ventures.

Selvfølgelig, ligesom alt andet er der fordele og ulemper til at blive iværksætter. En pro er, at du er boss. Con er, at du stadig har andre kollegaer, kunder og leverandører til at stole på at få arbejdet gjort. Mennesker, der er selvstændige har ofte kun illusioner af kontrol. For eksempel kan du tror du har alt under kontrol og så noget sker der sætter alt ud af din kontrol. Forskellen er at den boss betyder, at det hele kommer til dig. Du er fuldt ansvarlig for din succes. For mange mennesker er dette niveau af personligt ansvar en del af udfordringen og nydelse. Sandheden er, at enhver succesfuld iværksætter ruller med slag og flytter med forandringens. Tage denne test for at finde ud af om du har hvad det kræver for at være en iværksætter.

Er du den entreprenante Type?

Check hvis relevant for dig.

___Responsible

___Hard arbejderen

___Risk taker

___Creative

___Flexible

___Follows gennem med ideer

___Personable

___Optimistic

___Perceptive

___Self-sikker

___Determined

___High grad af energi

___Innovative

___Independent

___Ability til at forudse behov

___Effective communicator

___Responsive til kritik

___Able at tage føringen

___Learn af fejl

___Self-rettet

Ville du sige, du er altid, nogle gange eller aldrig lide disse sætninger:

Jeg er mål og handlingsorienteret.

Jeg er en selvstændig forret.

Jeg er selvtillid.

Jeg er en vedvarende person.

Jeg kan godt lide at tage risici.

Jeg er fleksibel og kan tilpasses, når det er nødvendigt.

Jeg er en Problemløser.

Jeg er en innovativ tænker.

Jeg kan sælge mig selv og/eller mit produkt til andre.

Jeg accepterer ansvaret for mine handlinger.

Jeg nyder netværk.

Jeg kan fungere i et klima præget af usikkerhed.

Jeg kan godt lide at være i afgift.

Jeg er villig til at afsætte uanset tid og energi, det tager for at blive en succes.

Jeg er i stand til at se hvad der skal gøres og så gør det.

Ø Get Smart!

Hvis du tjekket og svarede altid på ti eller flere spørgsmål, er du sandsynligvis den entreprenante type. Hvis du svarede nogle gange eller aldrig til ti eller flere, kan du være bedre tjent med at arbejde for en organisation.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.